Frankfurt motief

Frankfurt motief

Frankfurt motief is alleen leverbaar in dubbelzijdige variant.

De betonplaten Frankfurt motief zijn 184cm lang en 36cm hoog.

Leverbaar in de kleuren witgrijs, antraciet en crème.

Frankfurt motief

Hoogteverschil schutting

Schutting Praxis

Schuttingen Praxis

Ook de Praxis biedt een groot assortiment aan schuttingen aan. Weer geldt dat de schuttingen Praxis met name grote schermen zijn, dus rond de 180×180 cm hoog en breed. Wel biedt de Praxis een heleboel verschillende soorten en kleuren hout aan. Zo kun jij dus bepalen welke schutting je het mooist vindt en welke het beste in jouw tuin zou passen. Heb je het liefst horizontale of verticale planken? En wil je dat de bovenkant van de schutting recht is of enigszins gebogen? De schuttingen Praxis hebben het allemaal.

Schutting Praxis

Planken voor schuttingen Praxis

Bij de Praxis is het ook mogelijk om losse planken aan te schaffen. Zo kun je, als je het leuk vindt en er de tijd voor hebt, zelf bepalen hoe jouw schutting eruit komt te zien. De planken zijn over het algemeen veel goedkoper dan de kant-en-klare schuttingen Praxis. Dit komt omdat je, als je losse planken koopt, natuurlijk niet mee hoeft te betalen aan de kosten van de arbeiders die de schuttingen in elkaar hebben gezet. Ook voor de losse planken geldt dat er een heleboel verschillende kleuren en maten te koop zijn. Zo kun jij er dus voor zorgen dat je precies de schutting krijgt die jíj in gedachten hebt.

erfafscheiding regels

Schutting Hornbach

Schutting Hornbach

Ook op de webwinkel van de Hornbach kun je veel geschikte schuttingen Hornbach vinden. De meeste schuttingen die je op deze website kunt vinden zijn hoog, bijvoorbeeld 180 cm of 200 cm. Als je geen tijd of zin hebt om de schuttingen te komen ophalen, dan is het mogelijk om deze te laten thuisbezorgen. En dat is wel zo handig, want als je veel schuttingen Hornbach wilt kopen dan past dat natuurlijk niet in een personenauto. Bovendien zijn veel van de schuttingen reserveerbaar. Als je dus al ver van tevoren weet wanneer je je tuin gaat opknappen, dan kun je zorgen dat je precies op tijd de schuttingen thuisbezorgd krijgt.

Schutting Hornbach

Hoge schuttingen Hornbach

Een voorbeeld van één van de mogelijkheden van de hoge schuttingen Hornbach is de Elephant. Dit scherm is gemaakt van grenen hout en is 200×200 cm hoog en breed. De Elephant is qua kleur iets donkerder dan de Jumbo van de Gamma en ziet er erg natuurlijk uit. De schutting is uiteraard geïmpregneerd zodat deze langer mee zal gaan. De klanten die deze schutting al hebben gekocht zijn meestal erg tevreden. De hout-kwaliteit is erg hoog, wat ervoor zorgt dat de schermen niet zomaar omwaaien of gaan rotten. Een flinke regen- of windbui kunnen deze schuttingen dus prima aan.

Schutting mediterriaans

Schutting Gamma

Schutting Gamma

Op de webwinkel van dit bedrijf kun je al een groot aantal verschillende schuttingen Gamma bekijken. Zo heb je bijvoorbeeld de hoge schuttingen van 180 centimeter. Deze schuttingen zijn erg geschikt wanneer je niet houdt van pottenkijkers. Met een hoge schutting sluit je je tuin ook direct af voor eventuele inbrekers. Er zijn ook nog extra hoge schuttingen te koop, van maar liefst 200 centimeter. Ook zijn er kleinere schuttingen Gamma, die bijvoorbeeld leuk zijn als je een duidelijke afsluiting wilt maken, maar nog wel naar buiten wilt kijken.

Schutting Gamma

Hoge schuttingen Gamma

Wat betreft hoge schuttingen Gamma heb je bijvoorbeeld de Schutting Jumbo, een grote, rechte schutting van 180×180 cm. Deze schutting is gemaakt van geschaafde grenen planken, die bevestigd zijn met schroeven. Het grenen hout is geïmpregneerd, zodat het langer mee zal gaan. De geschatte levensduur van de schutting is daarom maar liefst tien jaar. Het hout heeft een natuurlijke eigenschap voor de demping van geluid. Je kunt je tuin dus prima afschermen met deze schutting als je vlak naast een drukke weg woont. Bovendien zorgt deze hoge schutting voor veiligheid en privacy.

Decoton

Decoton

Vaak krijgen we de vraag of we dezelfde schuttingen kunnen leveren als Decoton. Omdat er vaak een groot prijsverschil zit tussen de offerte van Decoton en De Schuttingbouwer vragen sommige klanten zich af waar dat prijsverschil in zit. Kopen jullie zo goedkoop in? Zijn de betonproducten van mindere kwaliteit? Dat zijn enkele vragen die we wekelijks in onze mailbox ontvangen.

Decoton

Decoton

Wij kennen het bedrijf Decoton niet persoonlijk. We kennen de kwaliteit van de producten daarom ook niet. Wij doen dan ook geen uitspraken over het bedrijf en/of de kwaliteit van de materialen van Decoton. Wellicht vind u online meer informatie over Decoton maar DeSchuttingbouwer.nl kan u daar helaas niet bij helpen.

De Schuttingbouwer

Wij kunnen u verzekeren dat al onze betonproducten met CE markering zeker zo stevig zijn als die van Decoton of elk ander bedrijf dat betonproducten verkoopt. Onze betonplaten hebben zelfs geluidswerende proeven goed doorstaan en dit is beloond met een certificaat! De beton materialen van andere leveranciers worden wellicht in een andere betonfabriek gemaakt maar de duurzaamheid van onze beton producten behoord gegarandeerd tot het beste wat er op de Nederlandse markt verkrijgbaar is! Dat is ook wel te zien als u onze betonproducten komt bekijken in de grote showtuin.

Betonpalen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? De Schuttingbouwer blijft haar nieuwe producten doorontwikkelen. Bijna elke maand komt er een nieuw product op de markt. Denk daarbij aan een nieuw type betonpaal: De Betonkirai paal of het nieuwe betonmotief voor uw schutting: Houtmotief betonschutting. Houd onze website goed in de gate en wellicht vind u hier binnenkort uw nieuwe unieke droom schutting! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag met het vinden van een schutting die bij u past!

 

 

Rabbat paal

Rabat betonpalen

De Rabat betonpaal: nieuw in ons assortiment en is uiteraard ook gemaakt van beton. Deze betonpaal is speciaal ontworpen voor een schutting die bestaat uit rabatdelen waarbij de dikte van de planken 28 mm is. De palen zijn leverbaar is twee varianten: met diamantkop of met een vlakke kop afwerking. Bovendien zijn de palen voorzien van een sponning waarop een scherm van 180 centimeter geplaatst kunnen worden.

Rabat betonpalen

De kleur is standaard antraciet, maar de rabat betonpalen zijn op aanvraag door De Schuttingbouwer ook leverbaar in andere kleuren.

Met deze nieuwe rabat palen kan nog beter ingespeeld worden op de nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot schuttingen en kunnen schuttingen nog beter passend geplaatst worden. Hierdoor ontstaan nieuwe mogelijkheden voor wat betreft de combinatie en het uiterlijk. Terwijl ook bij dit nieuwe product de levensduur waar we als marktleider zo graag voor staan, verlengd en verbeterd kan worden vergeleken met de houten schuttingen.

Rabat Betonpalen

Daarbij is, mede door het kunnen aanbieden van deze rabat palen, niet alleen een lange levensduur mogelijk maar kunnen we ook schuttingen aanbieden die nog beter in de tuin zullen passen. Het staat dus garant voor nog meer sfeer in de tuin!

De tuin, inclusief schutting, moet immers een compleet geheel zijn. Waarbij onze klanten best wel mogen genieten van het resultaat nadat de schutting geplaatst is. Een schutting hoeft immers niet alleen de eventuele inkijk voorkomen, maar mag ook best mooi zijn. Door meer van dergelijke producten aan onze klanten te kunnen aanbieden kunnen we meer mogelijkheden bieden om het geheel nog mooier, sfeervoller en luxer te kunnen maken.

Rabat betonpaal

Wilt u meer weten over dit nieuwe product, neem dan gerust geheel vrijblijvend contact op.

We laten graag weten waarom dit product ons volle vertrouwen heeft. Ook laten we graag de vele voordelen zien en helpen onze klanten graag om een schutting te ontwerpen en te plaatsen.

Betonkirai

Betonkirai betonpalen

De Betonkirai paal, welke nieuw is in ons assortiment, is een paal van beton die het uiterlijk heeft van een paal die gemaakt is van de hardhout soort Bangkirai. Uiterlijk zie je daarbij geen verschil tussen palen van beide materialen maar in werkelijkheid is deze paal dus gemaakt van beton. Bangkirai palen van beton.

Betonkirai

Bovendien zijn de betonkirai palen voorzien van afgeronde hoeken en is leverbaar in de populaire kleur taupe. Met name voor onze standaard en semi-luxe hout-beton schuttingen is dit een mooie aanvulling. Daardoor kan de gehele schutting een nog luxere uitstraling krijgen. Waardoor de gehele schutting een nog mooier geheel geeft.

Bangkirai betonpalen

De schutting wordt als het ware afgemaakt met deze palen, die leverbaar zijn in de afmetingen van 9 x 9 centimeter met een lengte van 275 centimeter.

Het unieke aan deze nieuwe palen is dan ook enerzijds het uiterlijk. Daadwerkelijk haast niet te onderscheiden van de houten palen. Anderzijds heeft deze paal de voordelen wat duurzaamheid betreft, waarvoor de door ons geleverde betonpalen bekend staan. En dat is toch wel het grootste kenmerk.

Betonkirai betonpalen

Want laten we eerlijk zijn, een schutting laat niemand plaatsen voor een duurzaamheid van een paar jaar. Iedereen wil veel langer kunnen genieten van een nieuw geplaatste schutting en natuurlijk met zo min mogelijk onderhoud. De duurzaamheid van onze betonproducten, zoals deze paal en de door ons aangeboden hout-beton schuttingen, is enorm goed te noemen. Zoals onze klanten vanzelfsprekend ook van onze producten vragen.

Wil je meer weten over dit nieuwe product, neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact op met De Schuttingbouwer. We beantwoorden vanzelfsprekend graag alle vragen, en vertellen ook graag de voordelen dit product zal hebben. Graag laten we bovendien onze andere producten zien. We helpen natuurlijk ieder nieuwe en bestaande klant graag om te laten zien hoe dit product in een nieuwe schutting kan worden ingepast. Hoe een dergelijke schutting er uit zou kunnen gaan zien in de tuin? Bekijk het op onze website!

Nieuws

Laatste nieuws van De Schuttingbouwer

Beste lezer,

In dit bericht informeren wij u over nieuwe producten, leveringsstop van aluminium schutting en onze openingstijden tijdens de bouwvak.

 

Dubbelzijdig gladde betonplaat

 

Vanaf 1 juli wordt een dubbelzijdig gladde betonplaat toegevoegd aan ons assortiment. Deze plaat heeft geen zichtbare stortzijde. De hoogte is 36 cm en de plaat is voorzien van een tand-groef systeem waardoor er geen kieren zichtbaar zijn. De dubbelzijdig gladde betonplaat kan gebruikt worden in een volledige betonschutting of in de semi-luxe en luxe hout-beton combinatie. De dubbelzijdig gladde betonplaat is uitsluitend leverbaar in de kleur antraciet.

 

Betonkirai paal

Betonkirai

Nieuw in ons assortiment is de betonkirai paal. Deze betonpaal heeft de uiterlijke kenmerken van de bangkirai paal. De paal heeft een afmeting van 9 x 9 cm, is 2,75 meter lang en is voorzien van afgeronde hoeken. De Betonkirai paal is leverbaar in de kleur taupé en is geschikt voor de standaard en semi-luxe hout-beton combinatie. De betonkirai paal is per direct leverbaar.

 

Rabbat paal

 

Rabbat paal

De rabbat paal is tevens nieuw in ons assortiment. Deze betonpaal is ontworpen voor een schutting bestaande uit rabbatdelen met een maximale plankdikte van 28 mm. De paal is voorzien van een sponning voor een betonplaat van 26 hoog waarop een scherm van 1,80 meter wordt geplaatst. De paal is leverbaar met diamantkop of vlak afgewerkt. Afwerking met bol is niet beschikbaar. Standaard produceren wij de rabbat paal alleen in de kleur antraciet. Andere kleuren kunnen op aanvraag worden geproduceerd. De rabbat paal is per direct leverbaar.

Palen ten behoeve van toogschutting

Bestelt u betonpalen die gebruikt gaan worden in combinatie met toogschermen? Vergeet dan niet om sponning blokjes aan uw bestelling toe te voegen. Deze sponning blokjes vervangen het nokje dat uit de paal is gehaald.

Aluminium schutting

Wij zijn gestopt met het leveren van aluminium schuttingen.

 

Openingstijden bouwvak

 

Wij zijn volledig gesloten vanaf vrijdag 4 augustus t/m maandag 14 augustus. Vanaf dinsdag 15 augustus 07.00 uur staan wij weer voor u klaar.

 

Wij wensen u alvast een fijne vakantie!

horizontaal tuinscherm

Horizontale tuinschermen

Schuttingen en tuinschermen die horizontaal zijn opgebouwd uit planken worden niet veel verkocht. Ondanks dat de tuin met horizontale tuinschermen langer lijkt zijn er meer nadelen dan voordelen bij dit type tuinschermen.

horizontale tuinschermen

Gevaar voor kinderen

Het belangrijkste nadeel is toch wel dat de horizontale tuinschermen een speeltuin maken voor kinderen. Daar schuilt nu juist het grote gevaar in. Horizontale planken nodigen uit om te gaan klimmen. Kinderen zouden moeten weten dat tuinschermen niet bedoeld zijn om op te klimmen. Toch gebeurt ook dat nog met enige regelmaat.

Vooral de val vanaf de schutting of tuinscherm kan een pijnlijke ervaring zijn. Nu is dat op zich bij volwassenen natuurlijk minder erg dan bij kinderen. Kinderen hebben het benul gewoon nog niet dat dergelijke klimpartijen gevaarlijk kunnen zijn. De kans bestaat dat kinderen bij het vallen van 2 meter hoogte hun arm of been breken. Dit kan je beter voorkomen dan genezen.

Horizontale tuinschermen

Wat doe je er tegen? In principe weinig. Kinderen zullen echt niet via het tuinscherm omhoog klimmen als de ouders ook in de tuin zitten. Het zijn juist die onbewuste ogenblikken wanneer kinderen alleen of met vriendjes in de tuin aan het spelen zijn.

Het enige dus dat je er tegen kunt doen is genoeg waarschuwen voor de gevaren. En wellicht ook op de mogelijke gevolgen van een val. Maar ja dat is ook van toepassing op het beklimmen van bomen, en toch doen kinderen dat ook graag.

Inbraak gevoelig

Naast het gevaar voor kinderen bestaat er natuurlijk de kans dat volwassen mensen het tuinscherm gebruiken als trap. Vaak zijn dit personen met andere bedoelingen zoals inbrekers. Over een schutting met verticale planken kan niet gemakkelijk geklommen worden. Denk hier dus goed over na als u in een hoekwoning woont of grenst aan een gangpad.

 

Overigens kan een slechts geplaatst tuinscherm of een slechts geplaatste schutting ook nog eens omvallen bij een klauterpartij. Hetgeen de val naar beneden alleen nog maar groter zal maken en de kans op verwondingen nog groter. Een optie om het vallen minder erg te maken zijn de rubberen tegels die tegenwoordig te koop zijn. Deze tegels zijn zelfs zachter dat bijvoorbeeld gras of gewoon aarde.

Ons advies: Koop geen horizontale tuinschermen als u veiligheid belangrijk vind.